Connect with us

Νίκος Μπάμπαλος: Μήνυμα εμπιστοσύνης και τιμής από τους πολίτες

Εκλογές 2019

Νίκος Μπάμπαλος: Μήνυμα εμπιστοσύνης και τιμής από τους πολίτες

Τις πολιτικές του προτάσεις-δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία καθώς και το  ψηφοδέλτιο της Παράταξής του«Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη», παρουσίασε ο  δήμαρχος  Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Γήπεδο Μπάσκετ της πόλης, σε μια πολιτισμένη και ανθρώπινη,πολιτική εκδήλωση.

Επιθυμώντας να συμβολίσει την πίστη του στη συλλογική ηγεσία  και τον σεβασμό του στους/στις  πολιτικούς/ες του συνεργάτες/ιδες, ο κ. Μπάμπαλος παρουσίασε στην αρχή της εκδήλωσης τους/τις υποψηφίους/ιες Δημοτικούς/ες του Συμβούλους,προσκαλώντας τους/τες να σταθούν πλάι του στην εξέδρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του,  καταχειροκροτούμενος από τις/τους παριστάμενες/μένους.

Κατά την ευσύνοπτη ανάπτυξη του πολιτικού του σχεδιασμού για την διοίκηση του Δήμου την επόμενη τετραετία, ο κ.  Νίκος Μπάμπαλος χαρακτήρισε το Πρόγραμμά του ρεαλιστικό, μετρήσιμο, υπολογίσιμο και υλοποιήσιμο.

Οι  πέντε βασικοί  άξονες στους οποίους στηρίζεται το Πρόγραμμα και κάποιες από τις προτάσεις είναι:

 

1.Νεολαία, Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός

 • Συνέχιση και διεύρυνση των υπαρχόντων μουσικών  και πολιτιστικών εκπομπών στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Επικοινωνία 94, με δημιουργούς, εκφωνητές/τριες και συμμετέχοντες/χουσες τα Δεκαπενταμελή Συμβούλια των σχολείων, γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, ομάδες και δίκτυα εφήβων, αγοριών και κοριτσιών, ερασιτεχνών καλλιτεχνών, ομάδες φοιτητών/τριών, καταρτιζομένων ΙΕΚ, και ομάδες της Κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+.
 • Παραχώρηση  δημοτικού χώρου στις νέες και τους νέους  που θα τον αξιοποιήσουν όπως νομίζουν.
 • Υλοποίηση Σχεδίων Δράσης  από τον Δήμο που  θα προτείνουν οι νέοι/ες.
 • Θέσπιση Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων.
 • Πολιτιστική Ολυμπιάδα.
 • Δημιουργία  περισσότερων χώρων άθλησης.
 • Δημιουργία δημοτικής ραδιοφωνικής εκπομπής, ανοιχτής σε όλους/ες τους δημότες/ισες που επιθυμούν να παρουσιάσουν θέματα της γειτονιάς τους, της πόλης, κ.ά.
 • Πολιτιστικές και Αθλητικές δράσεις, ατομικές και ομαδικές, για όλες τις κοινωνικέςομάδες και ηλικίες.

Ανακοίνωση υποψηφίων «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» – Ηράκλειο Μπροστά Φωτογραφία: Στάθης Ντόκος

 

Διαβάστε επίσης:  "Κλείδωσε" η ημερομηνία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

2.Εξυπηρέτηση των Δημοτών-Κοινωνική Πολιτική,

με έμφαση στην ασφάλεια των πολιτών την ιατρική, ψυχολογική, οικονομική και  κοινωνική υποστήριξη των ώριμων ανθρώπων, των παιδιών και όλων των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

 • Δημιουργία Δημοτικού Κέντρου Προστατευόμενης Φιλοξενίας Ηλικιωμένων.
 • Ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ψηφιοποίησης  των παρεχόμενων Υπηρεσιών του Δήμου.

 

3. Περιβάλλον – Πράσινο –Οικολογικές και Ζωοφιλικές Δράσεις

 • Ολοκλήρωση των υπό εξέλιξη έργων (παιδικές χαρές, παιδική χαρά για ΑμεΑ, επισκευές σε υπαίθριους  και κλειστούς  χώρους άθλησης και αθλοπαιδιών).
 • Oλοκλήρωση έργων όπως η πεζοδρόμηση, σήμανση και φύλαξη των δρόμων στα σχολεία της πόλης.
 • Εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, απόκτηση ελεύθερων χώρων  για τη δημιουργία πάρκων αναψυχής και πολιτιστικών δράσεων.
 • Προστασία  και  μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, δημιουργία δεύτερου πάρκου κατοικίδιων ζώων και δημοτικού κυνοκομείου.
 • Παρουσίαση προγραμμάτων ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία και τους φορείς της πόλης, συνέχιση και διεύρυνση της διανομής κάδων ανακύκλωσης οργανικών υλικών (υπολειμμάτων  επιλεγμένων τροφών, κ.λπ.- καφέ κάδοι).

4.Τεχνικά Έργα

 • Ολοκλήρωση της αποκατάστασης των πεζοδρομίων και των οδοστρωμάτων της πόλης.
 • Έναρξη,από την επομένη των εκλογών, των εγκεκριμένων ήδη από την Περιφέρεια έργων υποδομής, όπως είναι η διαπλάτυνση της λεωφόρου Ηρακλείου, ή/και μελετών όπως αυτών για την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη, με την ταυτόχρονη ενοποίηση των δύο πλευρών του Ηρακλείου και τη δημιουργία 3.500 τμ χώρων πρασίνου, περιπάτου, αναψυχής και ποδηλατοδρόμων.
 • Πράσινη, λειτουργική ενοποίηση, μέσω εκτεταμένων πεζοδρομήσεων, των αθλητικών χώρων και των πλατειών από την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου και κατά μήκος της λεωφόρου Κύμης ως την συμβολή της με την λεωφόρο Πλαπούτα.
 • Επίταση της, κοινής με τους όμορους δήμους, προσπάθειας για την διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης.
Διαβάστε επίσης:  Δημοτική Συγκοινωνία: Ολοκαίνουρια λεωφορεία και νέο δρομολόγιο

 5. Οικονομική Πολιτική

 • Συνέχιση της εξυπηρέτησης ή/και περαιτέρω μείωση κληροδοτηθέντων οικονομικών υποχρεώσεων, του δήμου και των δημοτών, όπως δάνεια και υψηλοί δημοτικοί φόροι.
 • Κοινωνικά δίκαιες δημοτικές φοροαπαλλαγές  πολιτών.
 • Εξασφάλιση περισσότερων κονδυλίων από το Ε.Σ.Π.Α., το Πράσινο Ταμείο,και άλλους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και κοινωνικών ομάδων.

ΟΙ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»

Μαζί με το Νίκο Μπάμπαλο, στην κεντρική σκηνή της εκδήλωσης παρουσίασης του ψηφοδελτίου της παράταξης Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη ανέβηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:

Από τη νυν ομάδα της δημοτικής αρχής οι: Χρυσούλα Αγγελοπούλου – Λοβάτι, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, Μάνος Βαβουράκης, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Μαριάννα Ζούρου, Αντώνης Καρανικόλας, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, Ηλίας Μοσχονάς, Νίκος Μπαρμπούνης, Γιώργος Οικονομίδης, Ασημίνα Παναγιωτάκοπουλου, Γιώργος Πέτρου, Νίκος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Τσεκούρας, Ηλίας Χαλκής.

Οι υποψήφιοι που έρχονται να προσθέσουν στην ομάδα: Μαρία Αργυρίου, Ηλίας Ασπιώτης, Χρήστος Βλαχιώτης, Σάκης Γαλανάκος, Αντωνία Γκόγκου, Θεόδωρος Γραμματικός, Κώστας Διαμαντής, Μαίρη Ιγγλέση, Έφη Κανλή, Κωνσταντίνος Κλειδαράς, Αλέξης Κοτσαρίνης, Λαμπρινή Κώτση-Ρουγγανάκου, Κωνσταντίνος Μανωλάκης, Τάκης Μόλλας, Όλγα Μπελιμπασάκη, Θανάσης Μπούρας, Δημήτρης Μπουρουτζίκας, Φώτης Οικονόμου, Όλγα Παπακυριακού, Στάθης Παπουτσής, Μιχάλης Πυλαρινός, Σάκης Σκαμνάκης, Χαρά Σκάρπου, Δημήτρης Σούφλας, Ματίνα Συνδουκά, Μαρία Τετράδη-Σαπουντζή, Ηλίας Τσαπούρας, Μιχάλης Χελιώτης, Ιωάννα Χατζηγιαννόγλου.

Οι πρώτοι 44 υποψήφιοι της παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» – Ηράκλειο Μπροστά Φωτογραφία: Στάθης Ντόκος

 Ο Νίκος Μπάμπαλος δεν παρέλειψε να  ευχαριστήσει δημόσια την Μαίρη Αρώνη, τον Δημήτρη Κεϊμπίνο και τον Κωνσταντίνο Πέτσα,τρεις στενούς του συνεργάτες στην Παράταξή του, οι οποίοι για προσωπικούς λόγους δεν θα είναι υποψήφιοι, εκ νέου,  αλλά  εξακολουθούν να τον στηρίζουν πολιτικά  και να τον τιμούν με τη  φιλία τους.

Διαβάστε επίσης:  Ανασχηματισμός στη ΝΔ: Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στο Ηράκλειο;
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Εκλογές 2019

Σεπ 29, 2020 - Τρι
Ηράκλειο, GR
24°C
ελαφρές νεφώσεις
ελαφρές νεφώσεις
22 km/h, ΒΔ
69%
760.56 mmHg
τρι09/29 τετ09/30 πέμ10/01 παρ10/02 σαβ10/03
-/23°C
αίθριος καιρός
25/21°C
σποραδικές νεφώσεις
25/20°C
αίθριος καιρός
26/20°C
αίθριος καιρός
28/21°C
Advertisement

Δημοφιλή

Εκλογές 2019

Επιλεγμένα

To Top